DPA UPV
Archivo

Volver al archivo

Àrea de Servici Ciutadana

Andreu Estarlich Arnandis

Año: 2022
Curso: PR3
Taller: T01
Profesores: Antonio García Blay
Categoría: Obra pública

L'objecte del projecte era crear un espai polivalent per als veïns del Carme, per a proposar una solució diferent que siga més atractiva tant per als veïns com per als visitants del museu. El primer objectiu és vincular el museu amb el barri, la façana del museu cap al barri es la d'una mitjanera, podem dir que el museu d'art modern està d'esquena al barri culturalment més actiu de València.

La plaça es crea en diferents nivells, aprofitant el nivell del basament de l'IVAM es genera un espai a major altura en la plaça pel qual es puga rodejar l'edifici per a accedir a l'IVAM, aprofitar aquest espai per a allotjar una grada que poden aprofitar els estudiants de l'Institut Barri del Carme. Tota aquesta geografia que es crea en la plaça busca fomentar la interacció del barri, poden ser un espai on es practique skate o s'improvisem diferents accions artístiques que ja es fomenten al barri.

El pavelló és una continuació en aquesta dinàmica d'incentivar les accions espontànies del barri, primerament serveix com un espai d'ombra, i amb el desnivell i la grada que es crea es pot aprofitar tant per a batalles de rap com per a realitzar teatre al carrer. S'aprofita l'estructura construïda per a crear uns banys públics. L'excèntrica forma del pavelló busca ser en part artística, el voladís aplega fins als 22m i visualment l'únic suport és dona al gran mur de formigó que sustenta tota la coberta, emfatitzant la contradicció de veure un objecte tan massiu amb un sol recolzament.